Este randul sa iti daruiesti tie si vietii tale tot ce ai

„Cand iti numeri dusmanii, adauga-te si pe tine, si nu incepe pedeapsa cu ceilalti”– Nicolae Iorga
Am alergat ieri si alergam azi pentru maine. De ce am face asta? Trezirea! Trecutul contine doar amintiri placute sau mai putin placute, viitorul este incert, insa prezentul este aici, cu noi. Il putem ghida dupa placul nostru.

daruieste-tie

Sursa poza: everythingzoomer.com

Nu putem astepta sa devenim mai buni si sa invatam mai mult. Viata trebuie traita acum si tot acum trebuie sa facem ceea ce putem. Nu iei nimic cu tine dar poti sa dai totul din tine. Inventeaza-ti un motiv pentru care sa dai tot ce ai mai bun din tine!

Cucereste-ti visurile si onoreaza-ti potentialul. De ce ar fi atat de greu sa actionam in interesul nostru si sa facem in fiecare zi lucruri care sa ne bucure. Dar, nu este nevoie sa asteptam o anumita zi pentru aceste lucruri, chiar acum este momentul sa ne bucuram de ceva… orice ar fi sa o facem!

De ce ar trebui sa adoptam un stil de viata care nu ne face fericiti? De ce n-am spune stop si de ce n-am alege schimbarea?

Atat atunci cand vine vorba despre jobul tau, cat si cand este vorba despre partenerul de viata, trebuie sa alegi ceea ce-ti place. Nu te multumi cu putin si nu te victimiza pentru ca viata ti-a daruit tot ce a putut, insa acum este randul tau sa daruiesti vietii tot ce ai. Chiar daca uneori ai impresia ca viata ti-a luat multe prin prierderile, greutatile si lipsurile daruite, ar trebui sa constientizezi ca viata ti-a facut de fapt un mare dar.

Te-a pregatit pentru alte etape ale vietii prin care vei trece mult mai usor. Fericit nu te pot face bunurile materiale, joburile bine platite, casele de pe malul marii si nici distractiile. Insa poti fi fericit cu ceea ce a lasat Dumnezeu in inima ta. De ce incepi sa traiesti de-abia cand pierzi lucrurile pe care le iubesti?

Traieste-ti tineretea, sanatatea, iubirea, bucuria, pasiunea in fiecare zi! Profita de energia iubirii, nu o irosi pe resentimente, temeri, regrete. Ce s-a dus nu se mai intoarce, nu mai dezgropa mortii, traieste alaturi de cei care sunt langa tine. Traieste-ti prezentul si nu mai judeca si critica trecutul, nu mai cauta vinovati si nu mai condamna. Ai in minte liste cu oameni care te-au dezamagit, cu oameni care puteau si nu te-au ajutat, insa de cele mai multe ori uiti de oamenii care ti-au fost alaturi. Ne hranim cu ura, in loc de dragoste.

Ne hranim cu dezinteres in loc de interes. Auzim tot mai multe povesti despre neimpliniri, nemultumiri, pierderi, tradari, divorturi, boli, depresii, insatisfactii, abuzuri, dependente, conflicte si manipulari. Chiar daca ti-ai pierdut increderea, rabdarea, un iubit, o prietena, un parinte, un bunic, bani, un job important, inca nu ti-ai pierdut viata.

Traieste cu speranta ca o minune se poate intampla in viata ta. Singura cale prin care omul invata este greseala, suferinta, pierderea. Este timpul sa actionam, acum, cand nu este prea tarziu, deoarece nimic nu se va schimba daca nu actionam. Sa ne incarcam sufletul de intelepciune si respect fata de darurile ce le-am primit la venirea noastra in aceasta lume. Inainte de a te simti dezamagit de oamenii care te-au ranit, intreaba-te pe tine insuti ce anume din tine i-a facut pe acei oameni sa te raneasca? Unde este greseala ta? Nu numai a lor. Nu-i considera pe ceilalti responsabili pentru nefericirea ta si nu uita ca fiecare conflict, pierdere si suferinta vin sa te invete ceva important pentru tine si viitorul tau.

Lucrurile rele precum moartea si boala au rolul de a te trezi la viata, asa cum iubirea, bucuria, pasiunea sunt lucruri venite sa-ti schimbe viata.

Lasă un răspuns