Copilul Dimitrie vorbeste despre Dumnezeu

In zilele noastre, multi tineri isi pierd credinta in Dumnezeu si se instraineaza de acesta, nevrand sa inteleaga sau sa se oboseasca sa aiba o legatura spirituala cu Dumnezeu. Putini sunt cei care reusesc sa isi pastreze increderea ca cineva acolo sus are grija de ei si ii protejeaza mereu.

Sursa foto: ziarullumina.ro

Sursa foto: ziarullumina.ro

Micutul Dimitrie este una din persoanele pentru care Dumnezeu este totul. Desi are doar 8 ani, Dimitrie a reusit sa impresioneze pe toata lumea cu intelepciunea sa, specifica unui om matur, dar si cu inocenta cu care isi exprima iubirea si increderea in Dumnezeu. Interesul sau fata de Biserica, dragostea sa nemarginita pentru Dumnezeu, sfinti si Maica Domnului si rugaciunile constante ce il insotesc mereu il transforma pe Dimitrie intr-un exemplu demn de urmat.

Atat parintele sau duhonic, arhim. Ciprian Gradinaru, cat si parintii micutului sunt surprinsi de hotararea cu care Dimitrie se dedica activitatilor bisericesti, inclusiv cu respectarea intregului post.

De asemenea, filozofia de viata a micutului este ca toti copii merita iubiti, indiferent daca sunt cuminti sau nu: „Noi ar trebui sa iubim toti copiii. Oamenilor care nu ii pot iubi, le spun sa se roage sa poata iubi copiii! Eu ma rog pentru copiii saraci si pentru toti copiii in general, sa ajunga toti sa Il cunoasca pe Dumnezeu si sa Il asculte. Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh si acum si pururea si in vecii vecilor! Amin.”

Dimitrie si sfintii

Cei mai buni prieteni ai copilului sunt sfintii. Ii iubeste pe toti si are multe icoane la care se roaga mereu, asta numai dupa ce urmeaza cu sfintenie un ritual simplu: aprinde candele si arde tamaie. Favoritii sai sun Sfantul Simon Zilotul si Sfantul Dimitrie- „a fost izvorator de mir si a fost intepat cu sulita de turci si i-a cazut mir in loc de sange”.

Ca un adevarat „propovaduitor”, Dimitrie indeamna pe toata lumea la rugaciune: „Nu as putea trai fara sa ma rog. Dumnezeu ne ajuta pentru toate, foarte, foarte mult. Ar trebui sa va rugati la El sa nu vina sfarsitul lumii si sa ajungeti in iad. In Rai este cel mai frumos. Nici nu stiti cum e in Rai. Ar trebui sa va rugati ca sa stiti!“

Rugaciunea este solutia pentru a transforma lumea intr-un loc mai bun. Acesta este singurul mod in care oameni se pot face placuti lui Dumnezeu si ii pot infrange planurile Satanei. Doar prin rugaciune si iubire putem ajunge sa il cunoastem pe Dumnezeu. Cum de un copil de 8 ani a reusit sa isi dea seama de asta si noi nu putem face asta desi suntem adulti?

Dimitrie este un exemplu demn de urmat, nu credeti?

Sursa: ziarullumina.ro

Lasă un răspuns