Solutii simple pentru tratarea insomniilor

Tulburarile de somn si insomnia devin tot mai prezente in viata noastra de zi cu zi, insa putem atenua aceste stari pentru a avea un somn odihnitor.

insomnia

Sursa poza: info.alaskasleep.com

Sportul ne poate ajuta pentru a reduce problemele de somn. Pe langa faptul ca accelereaza ritmul metabolic, asadar si arderile, si ca atenueaza starile depresiva oferind un plus de buna dispozitie, exercitiile fizice ajuta si la sporirea calitatii somnului.

Citeste o carte odata bagata in pat, daca simti ca nu te ia somnul. Dar sa nu fie una pe care sa nu o poti lasa din mana pana a doua zi dimineata.

Alege o revista pentru o lectura usoara si relaxanta, astfel incat sa te ia somnul. Elibereaza-te de gandurile rele care iti bantuie mintea si lasa-te purtata de liniste.

Nu lasa televizorul deschis, inchide laptopul sau calculatorul, dar si orice alta sursa care lumineaza in incaperea in care dormi. Cu cat intensitatea luminii este mai joasa, cu atat corpul se destinde iar minte se relaxeaza, ridicand sansele unui somn adanc si odihnitor.

Elimina din dormitor orice obiect care aduce aminte de stilul de viata agitat pe care il duci zilnic si alege mobilier relaxant, iar culorile in care sunt vopsiti peretii trebuie sa fie calde si lenjeria de pe pat sa fie una comoda, pufoasa, frumos mirositoare si viu colorata.

Asigura-te ca temperatura este optima si ai parte de liniste. Numara 7-8 ore inapoi din momentul in care trebuie sa te trezesti dimineata si incadreaza-te in acel interval orar pentru somn. Somnul este esential pentru redobandirea energiei pierdute in timpul zilei dar si pentru sanatatea trupului si a mintii, deoarece in timpul noptii pielea trece printr-un proces de reinnoire.

Lasă un răspuns