Case plutitoare alimentate cu energie solara

Daca mergi in Olanda vei putea observa case plutitoare prin diverse locatii. Desigur,nu acelasi lucru il putem spune si despre Marea Britanie unde aceasta idee abia acum incepe sa devina populara. Momentan, Londra, Glasgow si Liverpool sunt deschise in ceea ce priveste conceptul de nave locuibile. Pentru a nu ramane mai prejos, capitala Scotiei a hotarat sa imbratiseze si ea aceasta idee!

SRT EcoBuild a propus un proiect extrem de interesant pentru ocuparea regiunii de apa din Leith, Edinburgh: un sat format din case plutitoare. Acum nu va ganditi ca vor fi vile impresionante navigand agale. Din contra! Vor fi case modeste, cu 2 dormitoare, foarte ieftine si cel mai important, alimentate cu energie solara. Tom King, directorul SRT EcoBuild a declarat : „Viziunea noastra este sa cream case eficiente, cu amprenta redusa de carbon, pe pamant sau pe apa si apele din Leith credem ca ofera un decor extrem de atractiv pentru acest proiect”.

stire-4-mar-sat

Sursa foto: totb.ro

Conform acestui proiect, casele vor putea fi alimentate cu energie solara datorita unor surse de aer cald si cu ajutorul apei de ploaie adunate de-a lungul timpului. Pentru a nu dauna mediului, casele nu vor fi construite pe apa ci in alta parte, urmand a fi montate ulterior.

Pretul unei astfel de case poate ajunge pana la 95.000 de lire sterline. Comparativ cu pretul actual al unui apartament cu 2 camere in Edinburgh (150-200.000 de lire sterline) am putea spune ca la pretul acesta este mult mai avantajos sa devii „mica sirena”. Directorul programului spera sa rezolve problemele administrative cat mai repede pentru a-si putea construi propria casa pe apa. Cine se poate indoi de puterea exemplului?

Ce parere ai despre acest proiect? Ai putea locui pe apa?

Sursa: totb.ro

 

Lasă un răspuns